nieuw agrarisch ondernemer voor tongeren

Een nieuw perspectief voor landbouw op Tongeren

 

Sinds jaar en dag worden er op Tongeren gebieden ontgonnen voor agrarisch gebruik. Dankzij deze historische ontwikkeling is het huidige fraaie coulissenlandschap ontstaan dat nog grotendeels intact is. Voor het behoud van dit waardevolle landschap is landbouw onontbeerlijk.

Tot op heden wordt de landbouwfunctie vervuld door een aantal kleinschalige boerenbedrijven. Door externe veranderingen, zoals de grotere prijsafhankelijkheid van de wereldmarkt, kunnen we niet op deze voet verdergaan. Daarom heeft Tongeren ruimte gemaakt voor een nieuw agrarisch bedrijf. Het nieuwe bedrijf past goed bij de kleinschaligheid van het landgoed, maar is groot genoeg om te voldoen aan de huidige normen voor rendabele landbouw.

De nieuwe ondernemers, Hidde en Nynke Abels – Pos, hebben een biologische melkveehouderij en schapenhouderij. Daarnaast organiseren zij ook zorg- en educatieactiviteiten. Aandacht voor de natuur en het landschap zijn een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Wil je meer weten over hun boerderij, ga dan naar de website van  Boerderij Buitengewoon.

 

IMG_8741.eerste melk boerderij                              IMG_8561 Boerderij Buitengewoon